Dorohoi News Logo

[VIDEO] 70 de ani de la Pogromul de la Dorohoi

70 de ani de la pogrom

Împlinirea a 70 de ani de la Pogromul de la Dorohoi a fost comemorată ieri, în prezenţa a numeroşi invitaţi, din ţară şi străinătate.
   La manifestări au participat  Mihai Ţâbuleac, preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, Dr. Aurel Vainer, preşedintele Federaţiei Comunitãţilor Evreieşti din România, Dorin Alexandrescu, primarul municipiului Dorohoi, Alexandru Florian, directorul Institutului Naţional pentru Studierea Holocaustului în România – Elie Wiesel, israelieni originari din Dorohoi.
   După o serie de alocuţiuni ţinute în piaţa „Rabin Wassermann” din municipiu, mulţimea s-a îndreptat spre Cimitirul Evreiesc, într-un marş al tăcerii. După un scurt ceremonial religios, invitaţii au luat parte la o sesiune de comunicãri ştiinţifice, cu titlul “Începuturile Holocaustului în România - Pogromul antievreiesc de la Dorohoi, 1 iunie 1940”. 
   Organizatorii au conferit diplome şi medalii omagiale unor personalitãti locale, naţionale şi internaţionale , pentru activitatea desfãşuratã în domeniul studierii istoriei, ca semn al respectului pe care  Federaţia Comunitãţilor Evreieşti  din România îl poartã tuturor acelora care  înţeleg  şi susţin adevãrul istoric , fãrã de care, orice cetãţean sau naţiune nu poate privi spre viitor. (DorohoiNews.ro)










Autor: DorohoiNews.ro
 

local
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web